UPC ecoRacing , a Montmeló amb el primer monoplaça elèctric amb tracció total de l’Estat

L’ecoRX va superar sense problemes les exigents inspeccions tècniques i va participar a totes les proves de la Formula Student Spain 2018.

info

UPC ecoRacing va estrenar l’ecoRX a la Formula Student Spain 2018 celebrada al Circuit de Barcelona-Catalunya, al costat dels millors equips elèctrics i de combustió universitaris d’arreu del món. El repte era ser capaç de córrer a totes les proves amb un vehicle elèctric mai vist abans a l’Estat, i assegurar una base per a les properes temporades.

 

Era la primera vegada que l’ecoRX es veia en públic després de la seva presentació davant premsa i patrocinadors al juny, on es van poder conèixer les innovadores característiques tecnològiques del nou prototip. A part d’incorporar el primer monocasc dels 10 anys d’història de l’equip, l’addició d’un motor a cada roda era un repte tecnològic mai afrontat per cap altre equip ni empresa a tot l’Estat. Aquesta novetat té nombroses aplicacions a l’automoció general, entre les quals destaca una millor recuperació de l’energia, augmentant l’abast dels automòbils elèctrics. 

info

La implementació d’aquestes tecnologies suposava un repte que UPC ecoRacing va aconseguir superar, després de passar rigoroses inspeccions tècniques que en confirmen la seva seguretat i òptim disseny per a la competició.

Finalment, l’ecoRX va ser capaç de córrer totes les proves dinàmiques de la competició, assegurant el funcionament de la tracció total proporcionada pels quatre motors elèctrics. Un cop finalitzada la temporada del desè aniversari, UPC ecoRacing comença a preparar ja la següent temporada en la que participarà a nombroses competicions arreu d’Europa amb la pròxima evolució de l’ecoRX.