Estamp renova amb UPC ecoRacing per a la temporada 2019-2020

L’empresa egarenca seguirà donant suport a UPC ecoRacing per segon any consecutiu.

UPC ecoRacing és una associació d’investigació tecnològica formada per estudiants i estudiantes d’enginyeria de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa amb el principal objectiu de desenvolupar noves tecnologies en l’àmbit de l’automoció sostenible.

UPC ecoRacing va néixer l’any 2008, i l’any 2010 va presentar el primer cotxe híbrid de competició dissenyat i fabricat a Espanya, l’ecoR2. Al 2014 l’equip es va estrenar amb un vehicle purament elèctric, l’ecoRZ. L’any 2018, l’equip va fer un gran salt tecnològic dissenyant i construint l’ecoRX, el primer vehicle elèctric amb tracció total i un motor a cada roda de tot l’Estat.

La temporada passada Estamp, multinacional del món de l’automoció amb més de 35 anys d’experiència, es va unir a l’ambiciós projecte d’UPC ecoRacing. De la mà d’Estamp, aquesta darrera temporada, l’equip ha aconseguit portar a pista el vehicle més avançat tecnològicament d’UPC ecoRacing fins avui, l’ecoRX 2019. Amb aquest, l’equip ha competit en els quatre esdeveniments més importants de Formula Student, aconseguint cinc trofeus que han permès a l’equip ser, un any més, l’equip amb el millor palmarès de l’Estat amb un total de trenta-un trofeus.

Noticia Estamp 1

Acte de signatura del contracte

Per a les properes temporades, l’equip ha establert nous objectius tan ambiciosos com sempre, entre els quals destaca el desenvolupament del primer vehicle autònom de la història d’UPC ecoRacing. D’aquesta manera, l’equip egarenc continua l’evolució dels conceptes desenvolupats durant tots aquests anys, lluitant temporada rere temporada per seguir a l’avantguarda de la tecnologia.

El desenvolupament d’aquest nou concepte 100% autònom recau en realitzar una sensorització completa del monoplaça. Aquests sensors faran la funció del pilot, permetent que el mateix vehicle sàpiga en tot moment la seva posició i el seu estat a pista, i que d’aquesta manera, pugui decidir la seva trajectòria i així girar, accelerar o frenar quan sigui necessari.

Noticia Estamp 2

L’ecoRX 2019 en un test previ a les competicions.

Tot i la implementació del sistema autònom, el vehicle dissenyat permetrà canviar entre conducció manual i autònoma segons es desitgi, d’aquesta manera es podrà seguir millorant de manera més fàcil de cara al futur i es podrà decidir en cada competició amb quin tipus de conducció es vol competir.

Per a UPC ecoRacing és, doncs, de vital importància destacar el valor de col·laboracions com la que Estamp ha fet possible, permetent, no només que l’equip pugui continuar creixent en la línia d’èxits que porta des dels seus inicis, sinó contribuint directament a la formació dels enginyers i enginyeres del futur.