UPC ecoRacing, campió a la competició d’Australàsia

Una vegada acabada la temporada 2015-2016, després de competir en les tres competicions més importants del panorama Europeu, disputades als circuits de Silverstone (Regne Unit), Hockenheim (Alemanya) i Montmeló (Espanya), UPC ecoRacing ha entrat al TOP 10 mundial de monoplaces elèctrics, mantenint la seva condició de millor equip de l’Estat. Per a la temporada 2016-2017, que tot just comença, l’equip es va marcar una fita molt ambiciosa: competir a un altre continent. Concretament l’equip va viatjar a Melbourne, Austràlia. Allà va competir amb els equips de referència de fora el continent Europeu, concretament amb equips de països com Japó, Singapur, Nova Zelanda, Tasmania o Austràlia. Allà l’equip va poder veure innovacions tècniques resultat dels enginyers que es formen en aquells països i per tant, diferents a les que s’està acostumat a Europa.

imatge1

Tot i així l’equip ha pogut demostrar la seva llarga trajectòria, i, fruit del gran esforç de tots els seus membres, ha pogut superar tots aquests equips. A les proves estàtiques o proves d’enginyeria on, entre altres coses, l’equip ha de justificar als jutges el disseny del cotxe, UPC ecoRacing va aconseguir una 1a posició a la prova del Design i una 3a posició del Business Plan.

imatge2

Un cop superada la part dels esdeveniments estàtics i la inspecció tècnica necessària per poder posar el cotxe en marxa, l’equip es va preparar pels esdeveniments dinàmics, un dels reptes més importants d’aquesta competició australiana. Allà l’ecoRZ va haver de competir a totes les proves demostrant la seva fiabilitat i alt rendiment. Destacar sobretot la prova de resistència de més de 45km, dividida en dues tandes, fet que no es produeix a Europa, on només hi ha una prova de resistència de 22km. L’equip va superar amb nota totes les proves, aconseguint un 3r lloc a la prova d’acceleració i acabant amb un molt bon ritme les dues proves de resistència, on també va aconseguir la 3ª posició en l’eficiència. Sumar tots aquests èxits va suposar a l’equip una gran 1a posició a la classificació general dels vehicles elèctrics.

imatge3

Així doncs, l’equip comença la temporada 2016/2017 seguint amb la línia d’èxits de l’anterior. UPC ecoRacing ha assolit un èxit sense precedents a Europa al ser el primer equip en aconseguir córrer a Austràlia, guanyant la competició. D’aquesta manera UPC ecoRacing acumula èxits quasi en tots els continents: Europa, Amèrica i ara, Oceania.

El monoplaça elèctric ecoRZ ja ha emprés el viatge de tornada per travessar els més de 25.000km que separen Terrassa de Melbourne. Aquest repte ha estat possible gràcies a empreses com SEAT, KOSTAL, VENAIR o RÜCKER LYPSA, patrocinadors d’honor del projecte.