UPC ecoRacing a l’Automobile Barcelona 2017

De l'11 al 21 de maig es va celebrar l'Automobile Barcelona 2017, un dels esdeveniments més importants del sector automobilístic. Com no podria ser d'una altra manera, UPC ecoRacing hi va ser present durant tots els dies per tal de fer més visible i promocionar el sector de l’automoció sostenible.

info

Enguany, l’Automobile ha batut el rècord d’assistència i més de 755 000 visitants han passat pel recinte de Fira de Barcelona on UPC ecoRacing disposava d’un estand dissenyat completament pel personal de l’equip. En aquest espai hi havia exposats dos dels monoplaces que han portat a l’equip a ser al Top 7 mundial, l’ecoR2 i l’ecoRZ, a part d’atendre a tothom interessat en el projecte.

El primer dels monoplaces, l’ecoR2, va ser dissenyat i construït l’any 2010, convertint-se en el primer monoplaça híbrid de competició de tot l’Estat. Va participar en nombroses competicions a nivell internacional obtenint resultats molt destacats, com la segona posició a la Formula Student Italy 2010 o la tercera posició a la Formula Hybrid International 2012 celebrada als Estats Units.

info

També hi havia disponible per a tot el públic assistent l’ecoRZ, un monoplaça 100% elèctric que recentment ha obtingut la victòria en la categoria de vehicles elèctrics a la Formula SAE Australasia, sent el primer equip elèctric europeu que pren part en aquesta competició. A més, s’ha destacat com un dels monoplaces més eficients energèticament d’Europa, obtenint la primera posició al vehicle més eficient en la Formula Student celebrada al circuit de Silverstone i en la Formula Student Germany celebrada al mític circuit de Hockenheim. També va certificar el lideratge d’UPC ecoRacing dins del panorama estatal, ja que l’equip va obtenir la distinció de millor equip espanyol a la Formula Student Spain celebrada al Circuit de Barcelona-Catalunya.

A més, gràcies a la col·laboració de Hi-Speed, els visitants van poder gaudir d’un simulador de conducció d’altes prestacions de forma totalment gratuïta.

UPC ecoRacing també va ser present al Connected Hub, una plataforma europea dedicada al sector de l’automòbil connectat. Es va celebrar un congrés amb els líders d’opinió més influents, a més d’haver-hi una àrea de demostració on les diferents empreses van poder mostrar les més avançades tecnologies aplicades als vehicles.

info

Durant el transcurs de l’Automobile Barcelona un gran nombre de personalitats es van acostar a l’estand d’UPC ecoRacing a interessar-se pel projecte. Entre elles, l’Excm. Sr. president del Gobierno Mariano Rajoy i el M. Hble. Sr. president de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, així com representants d’empreses presents a l’esdeveniment, com Tesla, empresa líder del sector de l’automòbil elèctric, o SEAT, Patrocinador d’Honor del projecte.

Va ser un gran honor, també, que el bicampió del Rally Dakar Joan “Nani” Roma, s’interessés per l’equip i es posés al volant del monoplaça elèctric ecoRZ.

info

Finalment, només queda agrair a tots els assistents de l’Automobile Barcelona l’interès mostrat per l’ambiciós projecte, i per apropar-se a l’estand fent de l’esdeveniment un èxit total tant per la ciutat de Barcelona com per UPC ecoRacing.