UPC ecoRacing presenta el seu nou monoplaça 100% elèctric, l’ecoRZ 2017

El passat dimecres dia 12 de juliol UPC ecoRacing va revelar, davant d’un auditori totalment ple, el seu nou disseny per la temporada 2017 que ara comença, després de la recent victòria en vehicles elèctrics a Austràlia. L’equip busca revalidar el títol de millor equip espanyol obtingut la passada temporada a la Formula Student Spain, al Circuit de Barcelona-Catalunya, en la qual també prendrà part aquesta temporada amb el nou ecoRZ 2017, a més de seguir dins del Top 10 del Formula Student World Ranking - Electric.

ecoRZ17

Durant l’acte, es van presentar totes les novetats tècniques que presenta el vehicle en tots els departaments, entre les quals destaca la seva nova aerodinàmica. L’ecoRZ 2017 és el primer monoplaça del projecte que inclou alerons tant a la part davantera com posterior en el seu pack aerodinàmic, després de molts anys d’estudi previ i evolució interna per a fer-los al més eficients possibles. El difusor ha estat també optimitzat amb la incorporació de nous apèndix aerodinàmics. Només en aquest apartat, l’equip espera una millora al voltant de 3 s per volta.

A més, l’ecoRZ 2017 segueix apostant per una carrosseria 100% reciclable d’ABS a més de unes optimitzades llandes híbrides de fibra de carboni i alumini, les quals contribueixen a una nova rebaixa del pes del vehicle, situant-se en els 210 kg. Aquest ajustat pes fa que el cotxe mantingui l’acceleració del seu predecessor, amb el qual es va batre el rècord en la proba de Acceleration per un vehicle amb tracció posterior, amb un temps de 0 a 100 km/h de 2,6 s. Després de la presentació oficial del monoplaça, els membres de l’equip van resoldre tots els dubtes dels assistents, els quals també van poder gaudir d’un piscolabis.

ecoRZ17

UPC ecoRacing agraeix a tots els patrocinadors i col·laboradors tot el seu suport, imprescindible per a l’èxit del projecte, així com a tots els assistents. Ja no serà fins l’Agost, quan l’ecoRZ 2017 competeixi a la Formula Student Spain 2017, que el monoplaça podrà ser vist públicament. Fins llavors, l’equip treballarà en els últims preparatius per a acomplir els ambiciosos objectius d’aquesta temporada.