UPC ecoRACING

La Formula Student, competició d’enginyeria per excel·lència del món universitari

Més de 1.000 equips prenen part en les diferents competicions que se celebren cada any arreu del món.

info

La Formula Student és la competició d’enginyeria per excel·lència d’estudiants a nivell mundial, on cada any prenen part més de 1.000 universitats de 30 països diferents. La competició consta d’un exhaustiu reglament tècnic del qual els equips formats íntegrament per estudiants n’han de complir els més de 60 articles que el conformen a l’hora de fer els seus dissenys de monoplaça.

La competició s’estructura de varis meetings, cada un a un país diferent, on es posen a prova tots els aspectes tant dels monoplaces com dels equips. Totes les proves del calendari consten d’esdeveniments estàtics, és a dir, amb els vehicles al box, i d’esdeveniments dinàmics on es posa a prova el rendiment dels monoplaces en pista. L’equip campió és el que obté el màxim de punts sumant els aconseguits en cada esdeveniment estàtic i dinàmic. A més, cal tenir en compte que tots els dissenys han d’haver passat una exhaustiva inspecció tècnica que sovint deixa fora de la competició a nombrosos participants.

info

A més, la Formula Student també apropa la indústria automobilística i tecnològica en general al talent dels participants. Els jutges de la competició són sempre experts del sector, fent així que l’aprenentatge per part dels estudiants de les diferents universitats sigui d’un valor incalculable.

Durant les pròximes setmanes, podreu llegir més articles relacionats amb la competició en que pren part UPC ecoRacing, i conèixer més en detall què significa la Formula Student dins del món de l’enginyeria.