UPC ecoRacing celebra el seu 10è aniversari amb un esdeveniment multitudinari

El passat 25 de gener, l’Associació d’Investigació Tecnològica Ecoracing formada per estudiants va celebrar una dècada de compromís amb la mobilitat sostenible

info

Les instal·lacions del circuit de Can Padró, situades a Castellbell i el Vilar, van acollir el passat divendres 25 de gener l’esdeveniment dels 10 anys d’UPC ecoRacing, amb la presència de patrocinadors, col·laboradors, l’equip directiu de l’ESEIAAT, antics membres de l’associació i l’equip actual al complet. A més, va comptar amb la presència del Sr. Francesc Torres, Rector de la Universitat Politècnica de Catalunya.

 

Durant l’acte, es va repassar la història de l’equip des dels seus inicis l’any 2008, quan un grup d’estudiants de la UPC de Terrassa va decidir endinsar-se en el món de l’automoció sostenible amb l’objectiu de formar-se pel seu futur professional d’una manera multidisciplinària i pràctica, a més d’innovar en tecnologies punteres dins l’automoció.

info

Els primers fruits van arribar l’any 2010 quan, tot i la inexperiència, UPC ecoRacing va presentar el primer monoplaça híbrid de competició íntegrament dissenyat i fabricat a l’Estat, l’ecoR2. Amb aquest primer prototip, el projecte va començar la seva vinculació a la Formula Student, la competició d’enginyeria per estudiants més prestigiosa, i al llarg dels anys s’ha erigit com l’equip més guardonat de tot l’Estat.

 

Durant els següents anys, UPC ecoRacing va fer els primers passos en la tecnologia 100% elèctrica desenvolupant un concepte, el de l’ecoRZ, que li mereixeria la victòria a Itàlia, sent així el primer equip de l’Estat en aconseguir aquesta fita. El procés de desenvolupament no es va quedar aquí, i el 2016 UPC ecoRacing es va endur el guardó de monoplaça més eficient en les dues competicions més importants del panorama internacional: la Formula Student UK, celebrada al mític circuit de Silverstone al Regne Unit, i la Formula Student Germany, disputada a l’històric circuit de Hockenheim. D’aquesta manera, l’ecoRZ 2016 es va convertir en el monoplaça de Formula Student més eficient d’Europa.

UPC ecoRacing s’ha caracteritzat sempre per la seva visió internacional i les ganes de projectar les seves innovacions arreu del món, com demostren les participacions en competicions com la Formula Hybrid 2012 als EEUU, en la qual l’ecoR2 va aconseguir la tercera posició, o la Formula SAE Australasia 2016, on va aconseguir la victòria absoluta en Vehicles Elèctrics amb l’ecoRZ 2017.

El 2018, però, ha estat un any molt important pel projecte, no només pel 10è aniversari, sinó per la presentació de l’ecoRX, el primer vehicle elèctric amb tracció total de l’Estat. Amb un motor a cada roda, el monoplaça és capaç d’oferir unes prestacions de rendiment i eficiència molt elevades que, després de ser implementades satisfactòriament durant aquesta última temporada, seran posades a prova en les competicions internacionals més prestigioses de la Formula Student.

 

L’acte es va iniciar amb la benvinguda a tots els assistents juntament amb l’exposició dels tres vehicles més significatius de l’equip com són l’ecoR2, l’ecoRZ i l’ecoRX els quals van centrar l’interès de tots els assistents, ja que els va poder veure de manera notòria l’evolució tecnològica que ha tingut el projecte al llarg dels seus 10 anys. Juntament amb els vehicles, també hi havia exposats tots els guardons i trofeus que l’equip ha aconseguit des de el seu debut a la Formula Student.

info

Seguidament, es realitzà una presentació per part dels membres de l’equip on es van repassar la història de l’equip així com les evolucions de tots els vehicles i els èxits aconseguits en tots aquests 10 anys. Posteriorment a l’explicació, i acompanyats per un esmorzar, els assistents van poder seguir conversant amb els membres de l’equip sobre les seves curiositats dels diferents models exposats així com també de la nova temporada, en la qual l’equip ja es troba en plena fabricació del vehicle amb el que s’anirà a competir a l’estiu en diferents competicions internacionals.

 

Acte seguit de l’esmorzar, l’equip tenia preparada una sorpresa per a tots els assistents. Aquesta es tractava de ni més ni menys poder veure en plena acció sobre el circuit de Can Padró l’ecoRX, l’innovador monoplaça elèctric presentat el passat mes de juny. En aquesta demostració es va poder observar el bon pas per corba del vehicle així com també la seva gran acceleració, cosa que va impactar a molts dels assistents allí reunits.

 

Finalment, l’acte es va concloure amb un lliurament de diplomes a totes les empreses col·laboradores per part del Francesc Torres, el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya.