UPC ecoRACING

ecoRZ 2016

DESCRIPCIÓ

L’ecoRZ de 2016 és el resultat de la millora i optimització dels sistemes de l’ecoRZ, el disseny del qual va valdré a l’equip la primera posició a la FSAE Italy el 2014. A més de la reducció del pes total del monoplaça, algunes de les millores més notables, visibles a simple vista, són la reducció en l’alçada i la posició més reclinada del pilot, lligades al redisseny del xassís multi-tubular d’acer. Aquest fet no només contribueix a augmentar el confort del pilot, sinó que també comporta un centre de gravetat més baix i, unit a l’augment de les vies, un millor pas per corba. Gràcies a l’optimització del pack de bateries aquesta redistribució no compromet en cap moment l’espai i el bon funcionament de la unitat de potència, ja que en menys espai se n’han millorat les prestacions.

Advocant sempre per l’aprenentatge i continuant amb la tendència de passades temporades, l’equip s’alça com l’únic en desenvolupar uns amortidors propis, totalment adaptats a les necessitats i característiques del monoplaça. A més, aquests, amb el disseny actual, esdevenen uns dels més lleugers de la competició. Per una altra banda, probablement els elements que més criden l’atenció del conjunt dinàmic són les llandes híbrides de fibra de carboni i alumini, dissenyades i fabricades per l’equip.

Respecte a totes les innovacions llistades anteriorment, l’equip sempre opta per materials i processos sostenibles. Un dels exemples més clars n‘és la carrosseria d’ABS, plàstic 100% reciclable, tret únic en la competició i que es conserva en el nou model. Tot i així, la carrosseria ha estat redissenyada, afavorint l’aerodinàmica del vehicle i optimitzant-ne el gruix per zones, aconseguint així una significant reducció en el seu pes.

Amb aquest nou monoplaça UPC ecoRacing ha participat aquesta temporada a la Formula Student (Silverstone, Regne Unit), la Formula Student Germany (Hockenheim) i la Formula Student Spain (Montmeló), tres de les competicions més exigents i prestigioses del panorama de la Formula Student. Una temporada plena d’èxits en la qual l’ecoRZ s’ha alçat com a cotxe més eficient al Regne Unit i a Alemanya i l’equip s’ha proclamat com a millor equip espanyol a Montmeló, pujant així al podi en totes tres competicions.

MODEL 3D (doble click para pantalla completa)

PALMARÈS

Formula Student 2016 (Silverstone, Regne Unit)

 • 1a Posició al Monoplaça Més Eficient
 • 3a Posició del Cost, Manufacturing and Sustainability
 • 3a Posició Global dels Vehicles Elèctrics

Formula Student Germany (Hockenheim)

 • 1a Posició al Monoplaça Més Eficient
 • 3a Posició del Cost, Manufacturing and Sustainability

Formula Student Spain (Montmeló)

 • 1a Posició d’Equips Espanyols – Best Spanish Team

Formula SAE Australasia (Melbourne)

 • 1a Posició absoluta Vehicles Elèctrics
 • 1a Posició a la prova del Design
 • 3a Posició a la prova de Projecte Empreserial
 • 3a Posició a la prova d'Acceleració
 • 3a Posició al Monoplaça Més Eficient

  

Patrocinadors d'Honor