Es revela el nou ecoRZ de 2016

imatge7352

La presentació del nou ecoRZ va reunir ahir, 8 de juny, més de 300 persones en un acte on no van faltar sorpreses. L’esdeveniment va arrancar a la Sala d’Actes de l’ESEIAAT amb una presentació on els coordinadors de l’equip van explicar no només les innovacions del monoplaça, sinó també una mica de la trajectòria d’UPC ecoRacing i les competicions a les quals participarien amb aquest. Tot just començar l’acte, Guillem Penalva, Team Leader, va tranquil·litzar els assistents assegurant-los que tendrien l’oportunitat de veure el monoplaça, ja que molts es van estranyar que no hi fos present.

imatge7325

En primer lloc es va explicar als assistents en què consistia el projecte i la trajectòria fins al moment, plagada d’èxits, fet que converteix l’equip en el millor de l’estat. Tot seguit els coordinadors van exposar les característiques tècniques del nou monoplaça, entre les quals van destacar innovacions com la reducció de l’alçada del monoplaça, l’ús de llandes híbrides de fibra de carboni i alumini o el desenvolupament d’amortidors propis, els quals estan entre els més lleugers de la competició. A més a més, també van fer èmfasi en l’optimització de la unitat de potència, fet que permet reclinar més la posició del pilot o la millora de l’electrònica, visible en el redisseny del quadre d’instruments, on el pilot pot accedir a paràmetres com l’estat de càrrega de les bateries, les revolucions o a l’activació del control de tracció. Per una altra banda, en base a un dels pilars de l’equip, la sostenibilitat, es va destacar la carrosseria d’ABS, un plàstic 100% reciclable, única en la Formula Student. A més a més, aquesta temporada l’equip marca la diferència amb el seu estudi de l’aerodinàmica, en el qual s’inclou la viabilitat i els resultats reals d’incloure o no alerons en un vehicle de Formula Student.

Una vegada acabat l’acte, es va convidar els assistents a un piscolabis a l’exterior de l’escola. Allà, amb patrocinadors, familiars i curiosos reunits, va apareixer l’ecoRZ corrent, en el que va ser la sorpresa més gran de l’acte. Així, tots els assistents a la presentació van tenir l’oportunitat de veure en acció el monoplaça, resultat de tota una temporada d’esforç i treball en equip. Una vegada acabat tothom va poder apropar-se a l’ecoRZ per veure’l i preguntar qualsevol dubte als membres de l’equip.

imatge7416

L’equip al complet vol agrair a patrocinadors, sense els quals el projecte no hagués estat possible, familiars i simpatitzants el haver-los acompanyat en aquest dia inoblidable. Moltíssimes gràcies a tots!

imatge7435

L’equip ja es prepara per a les competicions d’aquest estiu, per a conèixer les últimes notícies i saber-ne més no dubteu a seguir-nos a les xarxes socials i a la nostra web!