L’ecoRZ de 2016, monoplaça més eficient de la Formula Student

El nou ecoRZ de 2016 ha estat el cotxe més eficient de la Formula Student UK, un dels esdeveniments més exigents i prestigiosos del seu tipus, el qual té lloc al famós circuit de Silverstone.A més, l’equip s’ha proclamat 3r d’entre tots els cotxes elèctrics que competien i 11è en la classificació general, assolint també la 3a posició en la prova del Cost, Manufacturing and Sustainability, la qual avalua la justificació dels materials i processos emprats en la construcció del monoplaça.

imatge1

El passat dimarts 12 de juliol va començar la Formula Student UK 2016, el primer esdeveniment de la temporada en el qual ha participat l’equip, una competició que reuneix als millors equips universitaris. Estudiants d’enginyeria de més de 26 països diferents i més de 140 equips s’han trobat en la que s’ha convertit en una de les competicions més internacionals i multitudinàries de la Formula Student.

Durant els primers dies de la competició el principal objectiu resta en passar l’Scrutineering, la revisió tècnica que determina si els vehicles compleixen l’estricta normativa, la qual garanteix la seguretat dels esdeveniments dinàmics. L’ecoRZ de 2016 va estar dels primers vehicles en passar amb èxit dita inspecció, i per tant va tenir l’honor de participar en la volta d’exhibició al circuit de Silverstone, reservada només per als cotxes que al segon dia d’inspeccions ja tenien llum verda per participar a les proves dinàmiques.

imatge2

Paral·lelament, l’equip preparava els esdeveniments estàtics, on prestigiats professionals del sector de l’automoció avaluen aspectes del monoplaça com el seu cost, sostenibilitat, disseny o el seu hipotètic encaix en el mercat. En aquestes l’equip ha obtingut uns bons resultats, entre els quals destaca la 3a posició en la prova del Cost, Manufacturing and Sustainability. En aquesta es comptabilitza cada component, material i procés emprat en la construcció del monoplaça, de forma que es revisa amb detall que tot s’hi trobi comptabilitzat i enregistrat.

Finalment es van esdevenir les proves dinàmiques, les més esperades de la competició, en les quals es demostra el comportament i les prestacions dels monoplaces. L’ecoRZ va superar-les sense problemes, però és a l’Endurance, la prova de resistència, on es demostra de veritat la capacitat i la integritat dels vehicles. No només va completar-la sense incidents, sinó que l’ecoRZ de 2016 va alçar-se com el cotxe amb la millor relació consum/rendiment en pista, fet que li atorga el títol de cotxe més eficient de la Formula Student UK 2016. Més enllà, UPC ecoRacing es situava en la 11a posició en la classificació general, assolint la 3a posició d’entre els vehicles elèctrics.

imatge3

Amb aquests grans resultats l’equip inicia una temporada que promet nombrosos èxits, fruit de tot un any d’esforç i treball constant, regit per la voluntat de superar-se i seguir innovant en el camp de l’automoció sostenible. L’equip es troba ja preparant la pròxima competició, la Formula Student Germany, una altra dels esdeveniments amb més renom de la Formula Student. Tot això no hagués estat possible sense el suport i l’ajuda dels patrocinadors i col·laboradors. De part de tot l’equip, gràcies!

Per conèixer amb més detall l’equip i saber com ens preparem per a la pròxima competició no dubteu a seguir-nos a la web i a les xarxes socials!