L’ecoRZ revalida el títol de cotxe més eficient a la Formula Student Germany

UPC ecoRacing, amb el nou ecoRZ del 2016, s’ha alçat per segon cop aquesta temporada amb el premi al cotxe elèctric més eficient, aconseguint també la 8a posició en la classificació de la Formula Student Electric, la FSE, la categoria de la Formula Student Germany dedicada als vehicles elèctrics. A més, ha assolit la 3a posició en la prova del Cost, Manufacturing and Sustainability, la qual avalua el cost i la justificació de tots els materials i processos emprats en la fabricació del monoplaça.

imatge1

El dimarts 9 d’agost es donava per iniciada la Formula Student Germany, un dels esdeveniments més reputats i esperats de Formula Student arreu del món. Estudiants de 111 equips, 73 de combustió i 38 elèctrics, es donaven cita al circuit de Hockenheim en una de les competicions més internacionals del panorama europeu. Aquesta es caracteritza per ser de les més exigents i dures de tota la Formula Student, fet que es demostra des d’un principi pels requisits d’entrada, un test simultani per a tots els equips on només els primers en respondre correctament opten a una de les places. L’equip va estar entre aquests, esdevenint així l’únic equip elèctric de l’estat en participar en la FSE.

L’alt nivell de la competició es va fer palès els primers dies amb les inspeccions tècniques, l’scrutineering, les quals comproven que els vehicles compleixen la normativa, garantint així la seguretat de les proves dinàmiques. L’ecoRZ va superar-les sense incidents, participant d’aquesta forma en tots els esdeveniment dinàmics de la competició, també d’una gran exigència. L’exemple més clar va estar l’endurance, la prova de resistència en la qual els monoplaces han de recórrer 22 km, posant a prova la seva integritat i comportament en pista. El traçat alemany era complicat, però tot i les exigències tècniques l’ecoRZ va superar sense incidents la prova, convertint-se en un dels 6 únics vehicles elèctrics en superar-la, alçant-se com el vehicle més eficient de la FSE, amb 100 punts de 100 possibles.

imatge2

UPC ecoRacing, amb el seu nou ecoRZ, tot i ser el primer cop que competia a Alemanya, ha aconseguit uns grans resultats, fet que demostra la solidesa i integritat del monoplaça, així com el detall i preparació dels esdeveniments estàtics. Continua així una temporada plena d’èxits en les competicions més exigents i de més prestigi, la qual acabarà a casa, a la Formula Student Spain, disputada al circuit català de Montmeló.

imatge3

Per saber més sobre l’equip i seguir el dia a dia de les competicions no dubteu en seguir-nos a la web i a les xarxes socials!