UPC ecoRacing, millor equip espanyol de Formula Student

Aquest passat 29 d’agost va concloure la Formula Student Spain, l’únic esdeveniment de l’estat de Formula Student, en el qual UPC ecoRacing ha estat proclamat com a millor equip espanyol d’entre els 25 participants d’arreu del territori estatal. La competició va començar el passat 25 d’agost al circuit català de Montmeló, un esdeveniment on es van donar cita els millors equips del panorama europeu i mundial.

ecoRZ2016

L’ecoRZ de 2016 va obtenir grans resultats, tant en els esdeveniments dinàmics com estàtics. Proves en són la 4a posició a la prova del Cost, Manufacturing and Sustainability, la 8a posició a la prova de disseny o el temps aconseguit en la prova d’acceleració. En aquesta el monoplaça va recórrer els 75m en tan sols 3,663 segons, el millor temps d’entre els vehicles amb tracció a les rodes posteriors, fins i tot superant molts cotxes amb tracció a les quatre rodes. Aquest espectacular resultat es suma als èxits ja assolits, resultat d’extreure el màxim rendiment als sistemes del monoplaça, juntament amb la seva millora, realitzada al llarg de la temporada.

A més a més, tot i les dures condicions de l’endurance, la prova de resistència, l’ecoRZ va demostrar per tercer cop la fiabilitat i integritat del seu disseny al completar-la amb èxit, tot i les dures condicions i la complicació del traçat. La conjunció de tots aquests èxits van suposar a l’equip la 7a posició en la classificació general i la 1a posició entre els equips espanyols, tant elèctrics com de combustió, alçant-se així amb el premi al millor equip espanyol.

podium

Finalitza així una temporada repleta d’èxits per a UPC ecoRacing, assolint un èxit sense precedents al nostre país, ja que l’equip ha pujat al podi en totes tres competicions, les més exigents i prestigioses de la Formula Student. La temporada va començar a la Formula Student, al mític circuit anglès de Silverstone, on l’ecoRZ de 2016 va alçar-se com el vehicle més eficient de la competició, i on l’equip va aconseguir també la 1a posició dels vehicles elèctrics a la prova del Cost, Manufacturing and Sustainability. Conseqüentment, l’equip es va consolidar en la 11a posició en la classificació general, amb la 3a posició d’entre els vehicles elèctrics. En la següent, la Formula Student Germany, on l’ecoRZ era l’únic representant elèctric de l’estat, va revalidar el títol de cotxe més eficient i va repetir podi amb la 3a posició a la prova del cost. Aquesta, la competició més internacional, prestigiosa i exigent de les tres, va acabar amb l’equip assolint la 8a posició en la classificació general.

trophies

Així doncs, els grans resultats de la Formula Student Spain no fan més que arrodonir i posar punt i final a una temporada plena de victòries, ben merescudes després de les més de 30.000 hores de feina invertides pels estudiants en aquest gran projecte. Els èxits aconseguits a Montmeló, sumats als aconseguits a Europa, refermen UPC ecoRacing com el millor equip de l’estat, al top 10 de vehicles elèctrics en les competicions d’aquesta temporada, només superat per equips amb molta més experiència i pressupost. Es tracta d’una gran fita per a l’equip, un fet sense precedents en la seva trajectòria i molt difícil d’assolir tot tenint en compte el nivell de les competicions. Tot i així, a través de l’esforç i el treball conjunt de tots els seus membres, UPC ecoRacing ha aconseguit posicionar-se entre els millors equips del panorama de la Formula Student a Europa.

Tots aquests èxits no haguessin estat possibles sense l’ajuda de tots els nostres patrocinadors i col·laboradors, indispensable al llarg d’aquesta temporada. De part de tot l’equip, moltíssimes gràcies per la confiança dipositada en el projecte i el suport donat!