UPC ecoRacing assoleix el rècord d’acceleració a la Formula Student per a vehicles amb tracció a les rodes posteriors

record_1

Durant la passada edició de la Formula Student Spain, disputada a finals d’agost al Circuit de Barcelona – Catalunya a Montmeló, l’ecoRZ va aconseguir accelerar fins als 100 km/h en 2,6 segons. Aquest fet va tenir lloc durant la prova d’acceleració, una de les diverses proves a les quals es sotmeten els monoplaces a la Formula Student.

Aquesta marca, tot un assoliment per a UPC ecoRacing, va permetre que completés els 75 metres de la prova en només 3,663 segons. Això suposa un nou rècord a la Formula Student, una fita sense precedents en aquesta tant per a vehicles de combustió com per a vehicles elèctrics amb tracció a les rodes posteriors, limitats a 80 kW de potència. Així doncs, assolint els 100 km/h en 2,6 segons, el monoplaça iguala en aquest sentit les prestacions dels cotxes de competició i comercials més ràpids del mercat. Pels més curiosos, amb aquesta acceleració l’ecoRZ tardaria més en arribar al terra si fos llençat des d’una altura de 75m del que va tardar a recorre’ls sobre l’asfalt.

record_2

Però el pas de l’equip per aquesta competició no es va limitar a marcar un nou rècord en la història de la Formula Student, sinó que també va ser proclamat com a millor equip espanyol d’entre els més d’una vintena d’equips estatals participants, tant elèctrics com de combustió. Es donava per finalitzada així una gran temporada, en la qual UPC ecoRacing ha pujat al podi en totes tres competicions en las quals ha participat, les més exigents i prestigioses del panorama de la Formula Student: la Formula Student (Silverstone, Regne Unit), la Formula Student Germany (Hockenheim) i la Formula Student Spain (Montmeló).

Es demostra així, una temporada més, per què UPC ecoRacing es manté com l’equip espanyol amb el millor palmarès, una trajectòria brillant que culmina aquesta temporada en uns assoliments sense precedents a l’equip. Es situa així al top 10 de vehicles elèctrics en totes 3 competicions, superats només per equips amb molta més experiència i pressupost. Un ben merescut reconeixement a les més de 30.000 hores invertides pels estudiants en l’ecoRZ, el qual encarna els valors bàsics de l’equip: eficiència, sostenibilitat i innovació.