Esdeveniments dinàmics de la Formula Student: l’enginyeria a la pista

En els esdeveniments dinàmics es posen a proba les prestacions del monoplaça en diferents situacions i condicions.

info

Després de les proves estàtiques i d’haver passat una exhaustiva inspecció tècnica del monoplaça, els equips participants en una competició de la Formula Student estan habilitats per realitzar els esdeveniments dinàmics, on es determinarà quin és el millor prototip a través de proves que posen al límit cada un dels monoplaces en diferents situacions i en mesuren les característiques principals, com les acceleracions longitudinals i laterals, la resistència o l’eficiència.

info

Els esdeveniments dinàmics representen 675 punts del total de 1000 de cada competició. Es divideixen en quatre proves: l’Acceleration, el Skid Pad, l’Autocross i l’Endurance & Efficiency.

L’Acceleration consisteix en realitzar al màxim de ràpid possible un tram recte de 75 m. Aquest esdeveniment dinàmic és un mesurador de l’acceleració longitudinal del monoplaça i té una puntuació màxima de 75 punts. UPC ecoRacing té actualment el rècord en aquesta prova per a un vehicle amb tracció posterior, representant una marca de 0 a 100 km/h de 2.6 segons.

info

L’acceleració lateral dels vehicles, és a dir, la seva capacitat de pas per corba, es posa a prova a el Skid Pad (75 punts). Els equips han de completar un circuit en forma de vuit, amb unes dimensions determinades i un radi de curvatura constant.

Després d’aquestes primeres proves, s’arriba a l’Autocross o Volta ràpida, en que els monoplaces han de completar un circuit especialment dissenyat per la Formula Student. Aquests traçats es solen caracteritzar per ser molt revirats, amb pocs trams de recta llarga, el qual afavoreix als monoplaces amb més capacitat d’acceleració, frenada i pas per corba. L’equip més ràpid obté 100 punts.

info

Utilitzant el mateix circuit, els equips han de completar un total de 22 km i en funció de la rapidesa i l’energia utilitzada, s’obtenen els punts corresponents a l’Endurance & Efficiency. Aquestes dues proves combinades comporten més del 40% dels punts de la competició, amb un total de 425. UPC ecoRacing va obtenir la victòria a l’Efficiency a la Formula Student del Regne Unit i la Formula Student Germany l’any 2016, a més de la victòria combinada a la Formula Australasia de l’any 2017.En resum, els esdeveniments dinàmics són els encarregats de mostrar les capacitats de cada un dels prototips dissenyats i fabricats per les diferents universitats competidores directament a la pista. És per aquest motiu que també són les proves preferides de UPC ecoRacing!